Novità

Piet Precies heeft een schone taak
Beheerder website
/ Categories: Novità

Piet Precies heeft een schone taak

Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken. En ze zou ook graag zien dat ik het juiste aantal schepjes koffie gebruikte…

Ik kan jullie verzekeren: op m’n akkers ben ik wel zo. Het moet zo precies als mogelijk. Ik zet precisielandbouw in om de planten op mijn akker heel nauwkeurig de behandeling te geven die ze nodig hebben. Daarbij maak ik gebruik van diverse technische hoogstandjes, zoals GPS, een drone, slimme weerstations, et cetera. Ik wil met zo min mogelijk kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen een maximale kwaliteit en opbrengst behalen. Door heel gericht te kunnen werken, verbruik ik minder diesel en N-meststoffen. Zo behoudt de bodem een goede structuur en wordt CO2-uitstoot beperkt. Een schone taak, om het zo maar te zeggen.

 

Ik gebruik Akkerweb al sinds het begin. Wat ik zo handig vind is dat ik alle perceeldata op een plek heb en snel gegevens kan combineren. Er worden met regelmaat nieuwe applicaties toegevoegd die mij helpen met de realisatie van een gezonde bodem, vitale gewassen en meer rendement. 

Erg blij ben ik dan ook met de nieuwe NBS3 applicatie. Hiermee kan taakkaarten maken voor het variabel bijbemesten in m’n aardappelen. Ook kan ik niet wachten tot de GAOS–rijpaden applicatie breed beschikbaar komt. Deze applicatie is handig om rijpaden, akkerranden en kopakkers optimaal in te plannen. Deze is nu in eerste instantie beschikbaar voor deelnemers aan NPPL de bedoeling is dat deze na evaluatie van de ervaringen breder beschikbaar komt. 

Profiteer ook van de aantrekkelijke mogelijkheden van Akkerweb. Maak direct een account aan

Akkerweb zet data voor je aan het werk!

Previous Article NBS-module brengt stikstofbijbemesting aardappelen in kaart
Next Article TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie
Print
38069 Rate this article:
3.0

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x