News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 23029 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 32796 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 33709 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Vrijwillig nematodenonderzoek van Vinçotte ISACert verhoogt het rendement van je teelt!
Beheerder website
/ Categories: News

Vrijwillig nematodenonderzoek van Vinçotte ISACert verhoogt het rendement van je teelt!

Nematoden in de grond kunnen aanzienlijke opbrengstderving en kwaliteitsschade veroorzaken in akkerbouwgewassen. Behoud van een gezonde bodem vraagt om een actieve en systematische aanpak. Vinçotte ISACert, voorheen bekend als ISACert NAK AGRO, biedt verschillende vormen van vrijwillig nematodenonderzoek aan. Ze nemen de monsters met gevalideerde bemonsteringsapparatuur die op een quad bevestigd is. Door hun methodiek van bemonsteren wordt een duidelijk en betrouwbaar beeld gevormd van de aaltjessituatie. Daardoor kun je bijtijds en adequaat inspelen op de actuele situatie.

De klanten van Vinçotte ISACert kunnen op dit moment hun uitslagen al digitaal inzien op Akkerweb. Op dit moment zijn de uitslagen beschikbaar vanaf teeltseizoen 2014/2015, in de nabije toekomst komen ook de uitslagen van eerdere seizoenen op je account in Akkerweb beschikbaar.

Vinçotte ISACert is al vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van NemaDecide. Met NemaDecide helpen ze je bij het maken van een juiste bemonsterings- en bestrijdingsstrategie of raskeuze. Met NemaDecide kan simulatie gemaakt worden van de risico’s op een AM- besmetting bij de verschillende bemonsteringsintensiteiten. Daarnaast worden de effecten van raskeuze, bestrijdingsmaatregelen en bouwplanverruiming inzichtelijk gemaakt. Dit geeft je de mogelijkheid om de risico’s op een besmetverklaring in de toekomst in te schatten.

Mocht je meer informatie wensen over advisering en/of bemonstering, neem gerust contact op met Vinçotte ISACert. Ze informeren je dan verder.

unnamed (2)

Digitale aaltjesuitslag via Akkerweb

unnamed (3)

Quad met bemonsteringsapparatuur


Previous Article Gebruikers ervaring met de Nieuwe Phytophthora applicatie van WUR/Agrifirm
Next Article Koppelingen met RVO en bedrijfsmanagementsystemen
Print
39845 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x