News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 23029 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 32796 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 33709 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Tijd voor de Loofdoding applicaties van Akkerweb
Beheerder website
/ Categories: News

Tijd voor de Loofdoding applicaties van Akkerweb

De Loofdoding applicatie van Wageningen UR vertaalt informatie over de variatie van de bovengrondse biomassa op de aardappelpercelen door in taakkaarten voor het chemisch loofdoden.

Deze taakkaarten zijn plaats specifiek en geven minimum effectieve doseringen weer. Je maakt zelf de keuze met betrekking tot de te gebruiken satellietbeelden, in te zetten middel (alle toegelaten actieve stoffen in Nederland), frequentie, omstandigheden (ongunstig, gemiddeld en gunstig) en spuitinstelling.

Voor het downloaden van de Loofdoding applicatie betaal je in 2016 een introductieprijs van slechts € 20,- ex btw.

Deze applicatie vereist dat je de Bouwplan applicatie en Satelliet applicatie van Akkerweb in gebruik hebt. De Bouwplan applicatie is gratis. De Satelliet applicatie is tot op heden ook gratis.

Wanneer je weet dat je alleen Reglone van Syngenta gaat gebruiken onder gemiddelde omstandigheden, dan kan je ook de Reglone applicatie van dat bedrijf downloaden. Met de actiecode bij het product is deze gratis te gebruiken. Over deze applicatie in de volgende nieuwsbrief meer.

Lees meer op: https://content.akkerweb.nl/apps/loofdoding/


Previous Article Update aardappelrassen lijst sinds 16 augustus online!
Next Article Steeds meer percelen in Akkerweb
Print
29734 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x