News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 26825 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 38041 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 38772 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Piet Precies staat versteld
Beheerder website
/ Categories: News

Piet Precies staat versteld

De vorige keer schreef ik dat ik stond te trappelen voor de voorjaarswerkzaamheden. Ik had het nog niet gezegd, of het was zover. Uitzonderlijk vroeg als je ’t mij vraagt! Ondertussen, en we schrijven eind februari, heb ik de wintertarwe al bemest en zitten de plantuien en vroege consumptieaardappelen er al in. Ik sta er versteld van!

Ik hou van precisie! Mijn naam is Piet Precies. Ik wil dat het precies gaat zoals ik wil (vraag mijn vrouw maar). Maar wat het weer betreft heb ik niks te willen. Zoals nu, voorjaar in de winter, van dat soort grillen. Ik sta er versteld van!

Waar een aantal jaar geleden de acceptatie van precisielandbouw nog traag verliep, schieten de innovaties nu als paddenstoelen uit de grond. Er zijn programma’s waarin precisieboeren worden gevolgd, tractoren rijden onbemand en er worden luchthavens voor drones gestart (ja, echt!). Ik sta er versteld van! Of je als agrariër nu wilt of niet; precisielandbouw zet onverminderd door. Niet verwonderlijk dat het meer en meer door telers en veehouders wordt geaccepteerd en ingezet. In 2018 verwelkomde Akkerweb gemiddeld 3 nieuwe gebruikers per dag! En in de eerste maanden van 2019 zet deze lijn zich ongewijzigd voort.

Ook Akkerweb is een platform met grillen. Soms is het voor het oog rustig, maar ik kan u verzekeren dat er achter de schermen keihard wordt gewerkt, om vervolgens tot een explosie te komen met nieuwe en geoptimaliseerde applicaties; alles voor realisatie van een gezonde bodem, vitale gewassen en meer rendement. 

Zomaar een greep uit de recente en te verwachten applicaties:
  • De Loonwerker applicatie 
  • Digitale aanvraag van Verisscan of eBee-vluchten voor meer inzicht in uw percelen
  • Een nieuwe Bodemherbicide applicatie
  • Uitbreiding van de Phytophthora applicatie met ‘Variable rate’
  • De ZLTO Beregeningswijzer

Bijna te veel om op te noemen. Ik sta er versteld van!

Wilt u ook versteld staan van de voordelen van precisielandbouw? 
Profiteer van de aantrekkelijke mogelijkheden van Akkerweb. Maak direct een account aan. Akkerweb zet data voor je aan het werk!


Previous Article 1000 nieuwe gebruikers in 2018!
Next Article Met BioScope heeft u meer inzicht in uw gewas
Print
34271 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x