News

Piet Precies staat versteld
Beheerder website
/ Categories: News

Piet Precies staat versteld

De vorige keer schreef ik dat ik stond te trappelen voor de voorjaarswerkzaamheden. Ik had het nog niet gezegd, of het was zover. Uitzonderlijk vroeg als je ’t mij vraagt! Ondertussen, en we schrijven eind februari, heb ik de wintertarwe al bemest en zitten de plantuien en vroege consumptieaardappelen er al in. Ik sta er versteld van!

Ik hou van precisie! Mijn naam is Piet Precies. Ik wil dat het precies gaat zoals ik wil (vraag mijn vrouw maar). Maar wat het weer betreft heb ik niks te willen. Zoals nu, voorjaar in de winter, van dat soort grillen. Ik sta er versteld van!

Waar een aantal jaar geleden de acceptatie van precisielandbouw nog traag verliep, schieten de innovaties nu als paddenstoelen uit de grond. Er zijn programma’s waarin precisieboeren worden gevolgd, tractoren rijden onbemand en er worden luchthavens voor drones gestart (ja, echt!). Ik sta er versteld van! Of je als agrariër nu wilt of niet; precisielandbouw zet onverminderd door. Niet verwonderlijk dat het meer en meer door telers en veehouders wordt geaccepteerd en ingezet. In 2018 verwelkomde Akkerweb gemiddeld 3 nieuwe gebruikers per dag! En in de eerste maanden van 2019 zet deze lijn zich ongewijzigd voort.

Ook Akkerweb is een platform met grillen. Soms is het voor het oog rustig, maar ik kan u verzekeren dat er achter de schermen keihard wordt gewerkt, om vervolgens tot een explosie te komen met nieuwe en geoptimaliseerde applicaties; alles voor realisatie van een gezonde bodem, vitale gewassen en meer rendement. 

Zomaar een greep uit de recente en te verwachten applicaties:
  • De Loonwerker applicatie 
  • Digitale aanvraag van Verisscan of eBee-vluchten voor meer inzicht in uw percelen
  • Een nieuwe Bodemherbicide applicatie
  • Uitbreiding van de Phytophthora applicatie met ‘Variable rate’
  • De ZLTO Beregeningswijzer

Bijna te veel om op te noemen. Ik sta er versteld van!

Wilt u ook versteld staan van de voordelen van precisielandbouw? 
Profiteer van de aantrekkelijke mogelijkheden van Akkerweb. Maak direct een account aan. Akkerweb zet data voor je aan het werk!


Previous Article 1000 nieuwe gebruikers in 2018!
Next Article Met BioScope heeft u meer inzicht in uw gewas
Print
33915 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x