News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 23029 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 32796 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 33709 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Piet Precies is verslaafd
Beheerder website
/ Categories: News

Piet Precies is verslaafd

Zojuist weer ingelogd in m'n Akkerweb account! Ik kijk meerdere keren per dag. Te veel, volgens mijn vrouw dan. Stiekem ben ik een beetje verslaafd. Wanneer heb jij eigenlijk voor het laatst ingelogd? Of heb je eigenlijk al wel een account?

Op mijn akkers verbouw ik aardappelen, uien en wintertarwe. Daarnaast heb ik voor mijn melkveetak grasland en maïs. Akkerweb kan ik voor zowel de akkerbouw- als melkveetak goed gebruiken. Zojuist bijvoorbeeld de applicaties Phytophthora module en Grip op gras. Die heb ik trouwens veel gebruikt afgelopen teeltseizoen!


Oké, de Phythopthora module kost wat, maar ook dit jaar heb ik hem dubbel en dwars terugverdiend. Op basis van de module heb ik frequent preventieve bespuitingen uitgevoerd. Qua kostprijs is dit ook het voordeligst. Onverwacht langere bladnatperiodes in de morgenuren, bij veel onbeschermd loof, zijn in juni helaas aanleiding geweest om toch ook curatieve bespuitingen uit te moeten voeren.

De Grip op Gras applicatie is dit buitengewone seizoen ook heel nuttig geweest bij het bepalen van optimale tijdstip van maaien. Zo kon ik tekorten of overschotten aan weidegras zien aankomen en de grasvoorraad op mijn bedrijf perfect monitoren en bijsturen waar nodig. Daarvoor mat ik wekelijks de droge stofopbrengst. De grashoogtemetingen voerde ik direct in op de smartphone. Deze worden via het Global Positioning System gekoppeld aan de percelen. Grip op Gras tekent de droge stofopbrengsten in op een kaart en stelt de weidewig (Feed Wedge) op. Prachtig toch!?

Ik ga nu snel weer even checken. Ssst niet aan m’n vrouw vertellen ;-)

Wil je net als ik meer uit je data halen? En profiteren van de aantrekkelijke mogelijkheden van Akkerweb? Maak dan direct een account aan. Akkerweb zet data voor je aan het werk!

Previous Article TRIJNTJE ‘rijdt’ op de Groninger klei!
Next Article De Phytophthora applicatie over de grens
Print
23015 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x