News

Piet Precies is verslaafd
Beheerder website
/ Categories: News

Piet Precies is verslaafd

Zojuist weer ingelogd in m'n Akkerweb account! Ik kijk meerdere keren per dag. Te veel, volgens mijn vrouw dan. Stiekem ben ik een beetje verslaafd. Wanneer heb jij eigenlijk voor het laatst ingelogd? Of heb je eigenlijk al wel een account?

Op mijn akkers verbouw ik aardappelen, uien en wintertarwe. Daarnaast heb ik voor mijn melkveetak grasland en maïs. Akkerweb kan ik voor zowel de akkerbouw- als melkveetak goed gebruiken. Zojuist bijvoorbeeld de applicaties Phytophthora module en Grip op gras. Die heb ik trouwens veel gebruikt afgelopen teeltseizoen!


Oké, de Phythopthora module kost wat, maar ook dit jaar heb ik hem dubbel en dwars terugverdiend. Op basis van de module heb ik frequent preventieve bespuitingen uitgevoerd. Qua kostprijs is dit ook het voordeligst. Onverwacht langere bladnatperiodes in de morgenuren, bij veel onbeschermd loof, zijn in juni helaas aanleiding geweest om toch ook curatieve bespuitingen uit te moeten voeren.

De Grip op Gras applicatie is dit buitengewone seizoen ook heel nuttig geweest bij het bepalen van optimale tijdstip van maaien. Zo kon ik tekorten of overschotten aan weidegras zien aankomen en de grasvoorraad op mijn bedrijf perfect monitoren en bijsturen waar nodig. Daarvoor mat ik wekelijks de droge stofopbrengst. De grashoogtemetingen voerde ik direct in op de smartphone. Deze worden via het Global Positioning System gekoppeld aan de percelen. Grip op Gras tekent de droge stofopbrengsten in op een kaart en stelt de weidewig (Feed Wedge) op. Prachtig toch!?

Ik ga nu snel weer even checken. Ssst niet aan m’n vrouw vertellen ;-)

Wil je net als ik meer uit je data halen? En profiteren van de aantrekkelijke mogelijkheden van Akkerweb? Maak dan direct een account aan. Akkerweb zet data voor je aan het werk!

Previous Article TRIJNTJE ‘rijdt’ op de Groninger klei!
Next Article De Phytophthora applicatie over de grens
Print
9441 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x