News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 26544 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 37643 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 38405 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Piet Precies heeft een schone taak
Beheerder website
/ Categories: News

Piet Precies heeft een schone taak

Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken. En ze zou ook graag zien dat ik het juiste aantal schepjes koffie gebruikte…

Ik kan jullie verzekeren: op m’n akkers ben ik wel zo. Het moet zo precies als mogelijk. Ik zet precisielandbouw in om de planten op mijn akker heel nauwkeurig de behandeling te geven die ze nodig hebben. Daarbij maak ik gebruik van diverse technische hoogstandjes, zoals GPS, een drone, slimme weerstations, et cetera. Ik wil met zo min mogelijk kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen een maximale kwaliteit en opbrengst behalen. Door heel gericht te kunnen werken, verbruik ik minder diesel en N-meststoffen. Zo behoudt de bodem een goede structuur en wordt CO2-uitstoot beperkt. Een schone taak, om het zo maar te zeggen.

 

Ik gebruik Akkerweb al sinds het begin. Wat ik zo handig vind is dat ik alle perceeldata op een plek heb en snel gegevens kan combineren. Er worden met regelmaat nieuwe applicaties toegevoegd die mij helpen met de realisatie van een gezonde bodem, vitale gewassen en meer rendement. 

Erg blij ben ik dan ook met de nieuwe NBS3 applicatie. Hiermee kan taakkaarten maken voor het variabel bijbemesten in m’n aardappelen. Ook kan ik niet wachten tot de GAOS–rijpaden applicatie breed beschikbaar komt. Deze applicatie is handig om rijpaden, akkerranden en kopakkers optimaal in te plannen. Deze is nu in eerste instantie beschikbaar voor deelnemers aan NPPL de bedoeling is dat deze na evaluatie van de ervaringen breder beschikbaar komt. 

Profiteer ook van de aantrekkelijke mogelijkheden van Akkerweb. Maak direct een account aan

Akkerweb zet data voor je aan het werk!

Previous Article NBS-module brengt stikstofbijbemesting aardappelen in kaart
Next Article TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie
Print
37661 Rate this article:
3.0

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x