News

Piet Precies blikt vooruit
Beheerder website
/ Categories: News

Piet Precies blikt vooruit

Pietjandorie! Had ik nou de trekker gister maar de loods in gereden! Mijn vrouw zei nog... Maar ik had net de sloffen aan en de pootjes omhoog. Een heerlijk avondje was gekomen. Amme nooit nie dat ik weer naar buiten ging. Met die kou! Krabben dus vanmorgen. Als ik nou iets meer vooruit had gedacht, had ik het me kunnen besparen.

Over vooruitkijken gesproken. De winterperiode gebruik ik altijd om de plannen te maken voor het komende teeltseizoen. Alhoewel resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, kijk ik toch graag altijd even terug om er lering uit te trekken voor het volgende seizoen. Akkerweb kan ik daarvoor, voor zowel de akkerbouw- als melkveetak, goed gebruiken. Op mijn akkers verbouw ik aardappelen, uien en wintertarwe. Daarnaast heb ik voor mijn melkveetak grasland en maïs.

In Akkerweb heb ik alle perceelinformatie bij elkaar, kan ik terugvinden welke activiteiten ik wanneer heb uitgevoerd, welke middelen daarbij zijn gebruikt en of het resultaat heeft opgeleverd.

Helaas is dit seizoen een besmetting met wortellesie aaltjes Pratylenchus penetrans in m’n aardappelen geconstateerd. In NemaDecide Geo plus heb ik, op basis van de maatregelen die ik tot nu heb toegepast, een aantal aardappelteelten ‘vooruitgekeken’ en verschillende bouwplanscenario´s vergeleken. 

Ook heb ik de verbeterde en uitgebreide instructievideo's voor Grip op Gras goed bestudeerd. Nu kan ik komend jaar de Feedwegde en het maaivenster nog beter benutten om de grasbehoefte van de koeien en het grasaanbod nog beter op elkaar af te stemmen.

Ook is de winterperiode bij uitstek geschikt om bij nieuwe machines na te gaan of alle signalen op groen gezet kunnen worden voor inzet van taakkaarten in het komende seizoen. In overleg met de leverancier van de machine, is het wenselijk een test uit te voeren met een voorbeeld taakkaart. Je komt er dan achter welke details belangrijk zijn, of de software van de boordcomputer actueel is en welke taakkaart per machine verwerkt kan worden.

Regeren is vooruitzien! 

Wil je net als ik meer uit je data halen? En profiteren van de aantrekkelijke mogelijkheden van Akkerweb? Maak dan direct een account aan

Akkerweb zet data voor je aan het werk!

Previous Article De Phytophthora applicatie over de grens
Next Article Limburgs Waardenetwerk: Aardappel Applicaties
Print
8856 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x