News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 23029 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 32796 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 33709 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
NemaDecide Geo +
Beheerder website
/ Categories: News

NemaDecide Geo +

NemaDecide Geo is vernieuwd en staat nu in Store.

Er is nu een gratis versie van NemaDecide Geo en een Plus versie. NemaDecide Geo gratis voorziet in advies voor aardappelmoeheid één aardappelteelt vooruit. In de NemaDecide Geo Plus versie zitten ook Pratylenchus penetrans en Meloidogyne chitwoodi. De gebruiker kan zelf aangeven hoeveel jaar er vooruit gekeken wordt en de voorspelling in de tijd volgen. Verder kunnen er verschillende bouwplanscenario’s naast elkaar worden vergeleken. Alleen in de Plus versie kunnen adviezen bewaard en gedeeld worden.

De bemonsteringen kan je rechtstreeks vanuit Akkerweb aanvragen. Bestaande uitslagen kunnen ook nog achteraf worden ingevoerd. Bemonsteringsresultaten en de te verwachten schade in aardappelen worden direct zichtbaar gemaakt op het perceel. Pootaardappeltelers kunnen de detectiekansen van hun besmetting in de tijd vergelijken bij inzet van de beschikbare bemonsteringsmethoden. NemaDecide Geo is hét instrument om schade door aaltjes in aardappelen te voorkomen en maatregelen te toetsen op rentabiliteit. De NemaDecide applicaties zijn te vinden in de Akkerweb Store en daar toe te voegen aan het persoonlijk dashboard op Akkerweb.


Previous Article De veiligheid van je data op Akkerweb
Next Article Akkerweb in het nieuws
Print
18395 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x