News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 26544 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 37643 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 38405 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
NBS-module brengt stikstofbijbemesting aardappelen in kaart
Beheerder website
/ Categories: News

NBS-module brengt stikstofbijbemesting aardappelen in kaart

Om telers optimaal te ondersteunen bij de bijbemestingsgift in aardappelen lanceert Agrifirm, in samenwerking met de Wageningen Universiteit (WUR), voor dit seizoen de NBS-module op Akkerweb. NBS staat voor Stikstof Bijbemestings Systeem. De module is voor iedere gebruiker kosteloos vanuit de appstore van Akkerweb te installeren.


Zo werkt de NBS-module

Binnen de NBS-module wordt via satellietbeelden de hoeveelheid stikstof in het gewas gemeten. Een rekenmodel, op basis van door de WUR wetenschappelijk onderbouwde groeimodellen, bepaalt vervolgens of het gewas in staat is om met deze N-opname (stikstof) de streefopbrengst te realiseren. Het resultaat is een plaats specifiek stikstof bijbemestingsadvies voor het perceel.

Daarnaast kan er een taakkaart - tegen betaling - voor de aansturing van (weeg-) kunstmeststrooier worden gedownload. Met deze taakkaart kan de teler plaats specifiek bemesten en dit zorgt voor de juiste hoeveelheid stikstof op de juiste plek.

Gebruik van de NBS-module inclusief het satellietbeeld is gratis.

  • Downloaden van de taakkaart in Shape of ISOxml format kost € 5 per ha (excl. btw).
  • Betaling vindt plaats via IDEAL. De factuur wordt verstuurd naar het e-mailadres van uw Akkerweb-account.
  • Je kunt met de NBS-module helemaal zelf een variabel bijbemestingsadvies in de vorm van een taakkaart maken. 

Instructiefilm NBS-module

https://www.youtube.com/watch?v=afqY7vi8kDw

Previous Article Loofdoding 2
Next Article Piet Precies heeft een schone taak
Print
39162 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x