News

NBS applicatie vernieuwd
Beheerder website
/ Categories: News

NBS applicatie vernieuwd

De NBS 3 applicatie wordt binnenkort vernieuwd. Met de NBS3 applicatie van Akkerweb kunt u taakkaarten maken voor het variabel bijbemesten in consumptie of zetmeelaardappelen. Per 1 juni is de nieuwe applicatie in de Akkerweb store beschikbaar. De applicatie biedt de mogelijkheden om informatie over status en ruimtelijke variatie in de bovengrondse biomassa van het gewas door te vertalen in een advies en taakkaart voor stikstofbijbemesting. Bij een bijmestsysteem wordt ca 2/3 deel van het totaal gewasadvies voor het poten van de aardappelen gegeven. Het overige deel (1/3) wordt gebruikt om ca 4-6 weken na opkomst (begin juni tot juli) variabel te bijbemesten.

De NBS3 applicatie berekent uit de actuele N-opname, de streefopbrengst en de pootdatum voor het perceel de hoeveelheid N die bijbemest moet worden. De actuele N-opname wordt geschat met biomassakaarten afkomstig van satellietbeelden of van drones. De satellietbeelden kunnen in de applicatie opgevraagd worden. Dronebeelden (CI-index) van een perceel kunnen deze in de app worden geupload. 

De applicatie heeft een gehele nieuwe interface, die gebruikers van bodemherbicide2 zullen herkennen. Nieuw is onder andere dat de advieskaart die in de applicatie wordt berekend omgezet kan worden naar een taakkaart, waarbij de werkbreedte van de machine, de minimale en de maximale stikstofdosering samen met het stikstofgehalte van de meststof meegenomen wordt in het maken van deze taakkaart. Er kunnen verschillende taakkaarten worden gemaakt, om de invloed van streefopbrengst of gekozen machine instellingen te proberen. Alleen voor de taakkaart die daadwerkelijk gedownload wordt hoeft te worden afgerekend.


Previous Article Drones in akkerbouw verdubbeld
Next Article Meer inzicht in je gewas met BioScope!
Print
6330 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x