News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 26544 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 37643 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 38405 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Met BioScope heeft u meer inzicht in uw gewas
Beheerder website
/ Categories: News

Met BioScope heeft u meer inzicht in uw gewas

Met BioScope heeft u meer inzicht in uw gewas. Gedurende het gehele groeiseizoen beschikt u over actuele data. U kunt zo vroegtijdig afwijkingen detecteren. BioScope is een hybride oplossing. Naast satellietbeelden biedt het de mogelijkheid van dronebeelden. Hierdoor krijgt u betere informatie op het juiste moment.

De app van akkerweb is afgelopen tijd grondig aangepast om hem stabieler en gebruiksvriendelijker te maken. De legenda is nu beter zichtbaar en bied de optie om de in-veld variaties beter weer te geven, maast de mogelijkheid voor een vaste legenda zodat velden onderling goed te vergelijken zijn. De weergaven van een aantal andere kaarten is ook verbeterd. als u op een kaart klikt wordt de waarde van die locatie getoond. 

LTO Bedrijven, de gezamenlijke activiteit van LTO Noord, ZLTO en LLTB heeft een belang in Agri-Dataservices BioScope BV verworven. Praktisch betekend dit dat Bioscope de vertrouwde kwaliteit blijft leveren tegen een scherpe prijs. Maar dat U bioscope beter zult gaan zien in de media. 

In 2019 sluit je via Akkerweb als teler nog steeds heel gemakkelijk een abonnement af waarna je alle producten kunt gebruiken. naast biomassa- en vegetatiekaarten ook taakkaarten voor de machines. Zo is er o.a een N bijbemestingstaakkaart die ingelezen kan worden in de terminal van de kunstmeststrooier, een loofdodingstaakkaart voor de spuitmachine, een bodemzone kaart, een gewasscoutingkaart en twee soorten gewas index kaarten en een gewasbijgroeikaart. Dit levert diverse extra mogelijkheden op. Zo gaat het scouten van het gewas gerichter met deze kaarten. Daardoor neem je als teler betere beslissingen doordat je over extra datainformatie beschikt. Hiermee wordt precisielandbouw weer een stapje makkelijker.

Previous Article Piet Precies staat versteld
Next Article Akkerweb NemaDecide
Print
20038 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x