News

TRIJNTJE passeert eerste station

Eerste conceptversie

Beheerder website 0 5439 Article rating: No rating

Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei.

RSS
12345678910Last
Meer inzicht in je gewas met BioScope!
Beheerder website
/ Categories: News

Meer inzicht in je gewas met BioScope!

Met BioScope heb je meer inzicht in je gewas. Gedurende het gehele groeiseizoen beschik je over actuele data. Je kunt zo vroegtijdig afwijkingen detecteren. BioScope is een hybride oplossing. Naast satellietbeelden biedt het de mogelijkheid van dronebeelden. Hierdoor krijg je betere informatie op het juiste moment. 

De applicatie van akkerweb is afgelopen tijd grondig aangepast om hem stabieler en gebruiksvriendelijker te maken. De legenda is nu beter zichtbaar en biedt de optie om de in-veld variaties beter weer te geven, maast de mogelijkheid voor een vaste legenda zodat velden onderling goed te vergelijken zijn. De weergaven van een aantal andere kaarten is ook verbeterd. Als je op een kaart klikt wordt de waarde van die locatie getoond. LTO Bedrijven, de gezamenlijke activiteit van LTO Noord, ZLTO en LLTB heeft een belang in Agri-Dataservices BioScope BV verworven. Praktisch betekend dit dat BioScope de vertrouwde kwaliteit blijft leveren tegen een scherpe prijs. Maar dat je BioScope beter zult gaan zien in de media. 

In 2019 sluit je via Akkerweb als teler nog steeds heel gemakkelijk een abonnement af waarna je alle producten kunt gebruiken. Naast biomassa- en vegetatiekaarten ook taakkaarten voor de machines. Zo is er o.a een N bijbemestingstaakkaart die ingelezen kan worden in de terminal van de kunstmeststrooier, een loofdodingstaakkaart voor de spuitmachine, een bodemzone kaart, een gewasscoutingkaart en twee soorten gewas index kaarten en een gewasbijgroeikaart. Dit levert diverse extra mogelijkheden op. Zo gaat het scouten van het gewas gerichter met deze kaarten. Daardoor neem je als teler betere beslissingen doordat je over extra datainformatie beschikt. Hiermee wordt precisielandbouw weer een stapje makkelijker.


Previous Article NBS applicatie vernieuwd
Next Article Piet Precies denkt niet zo zwart-wit
Print
5513 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x