News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 23029 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 32796 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 33709 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
GRIP OP GRAS: inzicht in de grasvoorraad
Beheerder website
/ Categories: News

GRIP OP GRAS: inzicht in de grasvoorraad

GRIP OP GRAS brengt de vers gras voorraad voor je bedrijf in beeld. De beschikbare hoeveelheid vers gras is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Wekelijks worden de droge stofopbrengsten van alle graslandpercelen gemeten en daardoor wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel gras er werkelijk beschikbaar is. Als veehouder krijg je vervolgens de juiste informatie beschikbaar voor je grasland- en beweidingsmanagement.

Je ziet de gemeten droge stofopbrengsten niet alleen op een kaart, maar je krijgt via aanvullende overzichten ook een helder inzicht in de beweidingsvolgorde, het moment van inscharen en het moment van maaien.

GRIP OP GRAS is een belangrijk component van het onderdeel Grasvoorraad van het project Amazing Grazing. In dit project worden kennis en tools ontwikkeld ter ondersteuning van het graslandmanagement. Binnenkort komt de nieuwe versie van GRIP OP GRAS beschikbaar. Dan wordt het oppervlakte onder de Feedwedge afhankelijk gemaakt van de rotatielengte. Je krijgt dan te zien dat het aantal benodigde percelen voor je koppel koeien direct afhankelijk is van de grasgroei. Je kunt deze zogenaamde Feedwedge gebruiken voor omweiden. Verder wordt voor standweiden op dit moment een prototype getest in Amazing Grazing. Als deze test is afgerond, komt deze oplossing ook beschikbaar in GRIP OP GRAS.

Met de nieuwe versie van GRIP OP GRAS krijg je ook een maaivenster tot je beschikking. Het maaivenster ondersteunt jou, als ondernemer, bij het vaststellen van het juiste maaimoment voor de maaipercelen. Als je alleen maait, dan kun je het maaivenster ook gebruiken. Het maaivenster is gekoppeld aan de Feedwedge en daardoor worden alle maai- en weidepercelen gemonitord m.b.t. de grasvoorraad.

Als je vragen hebt over GRIP OP GRAS of je ziet mogelijkheden voor toepassingen van GRIP OP GRAS in je eigen producten of diensten, neem dan contact op met Marcia Stienezen. Voor technische problemen Heb inhoudelijke vragen over het gebruik van Grip op Gras, neem dan contact op met de Akkerweb Helpdesk.


Previous Article Betere AM-monitoring in pootaardappelen via Akkerweb
Next Article Gebruikers ervaring met de Nieuwe Phytophthora applicatie van WUR/Agrifirm
Print
17304 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x