News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 23029 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 32796 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 33709 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Gebruikers ervaring met de Nieuwe Phytophthora applicatie van WUR/Agrifirm
Beheerder website
/ Categories: News

Gebruikers ervaring met de Nieuwe Phytophthora applicatie van WUR/Agrifirm

Agrifirm en Wageningen Universiteit werken samen aan het ontwikkelen van een nieuw Phytophthora adviessysteem. Ruim 80 telers hebben deze zomer deelgenomen aan de 1e praktijktest van deze Phytophthora applicatie. De nieuwe applicatie draait op Akkerweb en biedt een preventieve beheersingsstrategie. Daarbij wordt bij voorkeur gespoten kort voor de voorspelde kritieke perioden. Als een preventief advies niet opgevolgd kon worden, wordt een curatieve- of een stopbespuiting geadviseerd. Telers uit de Flevopolders, Drenthe, Groningen, Friesland, Noord Holland, Brabant en Limburg hebben deze applicatie samen op zo’n 600 ha aardappelen getest.

Aardappeltelers hebben hiermee samen met hun Agrifirm adviseurs dit jaar ervaring opgedaan. Tijdens het teeltseizoen was er een uitstekende samenwerking tussen telers, adviseurs en de beheerders van de applicatie. Hierdoor konden de eerste testopmerkingen en de laatste bugs vlot opgelost worden. Vervolgens zijn de telers, via een enquête na de teelt, benaderd met enkele vragen over de inrichting, het gebruiksgemak, de weerinformatie en de kwaliteit van de adviezen. Telers gaven een prima beoordeling van het gebruiksgemak en inrichting van de applicatie middels een ruime 7. De kwaliteit van weerinformatie en de kwaliteit van de adviezen scoorden een 6 als rapportcijfer. Verbeteringen op de weerinformatie zijn al in gang gezet en zullen volgend jaar op een veel hogere nauwkeurigheid beschikbaar zijn. Daarmee zijn we volgend teeltseizoen instaat om elk perceel op basis van geo gegevens te voorzien van adequate weerinformatie. Door deze verbeterde informatie over van neerslag, bladnat periodes en sporulatie verbetert het advies. Als aardappelteler word je daarmee ontzorgd voor een goede Phytopthora bestrijding.


Previous Article GRIP OP GRAS: inzicht in de grasvoorraad
Next Article Vrijwillig nematodenonderzoek van Vinçotte ISACert verhoogt het rendement van je teelt!
Print
17594 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x