News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 23029 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 32796 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 33709 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
De veiligheid van je data op Akkerweb
Beheerder website
/ Categories: News

De veiligheid van je data op Akkerweb

Een van de speerpunten van Akkerweb is de teler toegang te geven tot al zijn data die betrekking hebben op zijn percelen.


Inmiddels zijn daarvoor op Akkerweb hele praktische oplossingen actief. Zo kan een teler gemakkelijk zijn bouwplan ophalen bij RVO of zijn bedrijfsmanagementsysteem, zijn bemonsteringsuitslagen voor aaltjes bij Eurofins en ISAcert, ect.

De vraag van veel telers is “Hoe gaat Akkerweb met mijn data om” en “Wie mag ze gebruiken?”. Akkerweb is hier heel duidelijk over – de teler staat aan het roer. Hij deelt met wie hij wil, niet Akkerweb. Het gebruik ligt dus bij hem. Akkerweb zelf stelt de verzamelde data niet ter beschikking aan derden voor commerciële doeleinden. Sterker nog, ook niet aan de ‘founding fathers’ van Akkerweb, de WUR en Agrifirm.


Hoe Akkerweb omgaat met data staat dan ook in het Privacy beleid van Akkerweb dat je kunt vinden op onze website. Bovendien heeft Akkerweb zich aangesloten bij de Gedragscode Data Delen Akkerbouw die is opgesteld door BO Akkerbouw. Akkerweb onderschrijft deze code die je
hier kunt vinden.

Meer informatie over het dataprotocol vindt je hier.
Previous Article Update Grip op Gras live!
Next Article NemaDecide Geo +
Print
20272 Rate this article:
3.0

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x