News

TRIJNTJE passeert eerste station

Eerste conceptversie

Beheerder website 0 5439 Article rating: No rating

Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei.

RSS
12345678910Last
De Phytophthora applicatie op reis naar Canada
Beheerder website
/ Categories: News

De Phytophthora applicatie op reis naar Canada

Aardappels afkomstig van Prince Edward Island (PEI), Canada, zijn beroemd vanwege hun smaak en kwaliteit. Het gematigde, vochtige klimaat is, net als in Nederland, ideaal voor de productie van aardappels. Toch kent de aardappelteelt ook daar zijn problemen, o.a. Phytophthora. 

Tijdens een werkbezoek van de Prince Edward Island Potato Board aan Nederland is het plan ontstaan de Akkerweb Phytophthora applicatie te testen op Prince Edward Island. De beheerders van de Phytophthora applicatie zijn afgelopen winter daarom wederom op cursus geweest om de taal, de lokale middelenlijst en het lokale weer machtig te worden. 

 

Binnenkort volgt nog een korte cursus waarna een klein aantal telers en begeleiders/onderzoekers van de PEI Potato board in de praktijk met de applicatie aan de slag gaan. Wederom een nieuw avontuur in een belangrijke aardappelregio, wij hebben er zin in! 

PEI potato board: https://www.peipotato.org/home

Previous Article TRIJNTJE passeert eerste station
Next Article NBS-module brengt stikstofbijbemesting aardappelen in kaart
Print
7359 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x