News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 23029 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 32796 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 33709 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Bioscope: Beter inzicht in groei – meer vertrouwen in opbrengst
Beheerder website
/ Categories: News

Bioscope: Beter inzicht in groei – meer vertrouwen in opbrengst

BioScope levert een pakket aan bodem- en gewaskaarten gedurende het hele groeiseizoen: informatie die de teler kan gebruiken om beter inzicht in de groei van gewassen te krijgen. Met de BioScope kaarten maakt een teler onderbouwde beslissingen en verbetert zijn teelt. 

Voor veel telers is het hebben en toepassen van de juiste data één van de ontbrekende puzzelstukjes in precisielandbouw. BioScope levert daarom een pakket kaarten van bodem en gewas die gedurende het groeiseizoen informatie geven over de ontwikkeling van het gewas en de verschillen daarin binnen het perceel. 

De kaarten zijn afgestemd op de activiteiten in het groeiseizoen, zoals:

  • onderscheiden van bodemzones
  • scouten van mindere plekken in het gewas
  • maken van taakkaarten voor variabele bijbemesting en loofdoding bij aardappels.

BioScope is vorig jaar in de praktijk met een groep boeren getest. De resultaten waren veelbelovend! Deze winter is het systeem verder verbeterd op basis van deze gebruikers ervaringen. Dit jaar is gestart met de uitrol van BioScope als service om het gewas gedurende het groeiseizoen te volgen en verschillen binnen percelen vroegtijdig te detecteren. 

Om het hele groeiseizoen regelmatig beelden te leveren maakt BioScope gebruik van satellietbeelden. Wanneer bewolking te lang opnames vanuit de ruimte verhinderd wordt er gebruik gemaakt van drones. Deze combinatie zorgt voor zekerheid tegen een aantrekkelijke prijs. Ons “aardappel-abonnement” zorgt voor vers beeldmateriaal elke tien dagen, met satellieten als het kan en drones als het moet in geval van bewolking.

BioScope levert geen satellietbeelden, maar een set gekalibreerde kaarten:

  1. Een bodem zone kaart waarmee de structuur verschillen in het perceel in kaart worden gebracht;
  2. Een biomassa indexkaart (WDVI);
  3. Een stikstof indexkaart, die de opgenomen stikstof in het blad weer geeft;
  4. Een scouting kaart met verschillen in gewasontwikkeling binnen het perceel;
  5. Een bijgroei kaart, die weer geeft hoeveel blad er bij is gekomen;
  6. Taakkaart loofdoding;
  7. Taakkaart N bij-bemesting.

Met BioScope maak je op elk moment taakkaarten voor loofdoding en bij-bemesting in aardappelen.

De BioScope service is op de vertrouwde Akkerweb omgeving beschikbaar als een applicatie, waardoor gegevens zoals het bestaande bouwplan makkelijk ingezet kan worden. Ook worden de kaarten in de applicatie zichtbaar. De data worden op Akkerweb gearchiveerd maar je kunt ze ook downloaden en zelf opslaan.

LOG IN EN DOWNLOAD DE APPLICATIE

MAAK JE AKKERWEB ACCOUNT EN DOWNLOAD DE APPLICATIE

Neem contact met ons op voor het juiste abonnement. De 10-daagse garantie kan BioScope enkel in geclusterde gebieden leveren buiten bijv. de no fly zone voor drones. In deze gebieden leveren we wel ons satelliet only abonnement.


Contactgegevens:
Tel: Jeroen Verschoore: +31 (0)6-12158706
E-mail: jeroen.verschoore@bioscope.io.
facebook: https://www.facebook.com/Bioscopegewasmonitoring/


Previous Article Akkerweb verwelkomt 300 nieuwe gebruikers
Next Article NPPL en Akkerweb
Print
28919 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x