News

TRIJNTJE passeert eerste station

Eerste conceptversie

Beheerder website 0 2967 Article rating: No rating

Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei.

RSS
12345678910Last
BIOSCOPE: BEELDMATERIAAL voor TAAKKAARTEN en SCOUTING
Beheerder website
/ Categories: News

BIOSCOPE: BEELDMATERIAAL voor TAAKKAARTEN en SCOUTING

Hoe kom ik aan de informatie om een taakkaart te maken?

Voor bijsturing van het gewas zijn satellieten al jaren een belofte om in die informatie te voorzien. De sensoren in de ruimte kunnen inderdaad heel goed verschillen waarnemen. Een probleem echter blijft dat bewolking spelbreker is: geen blauwe lucht = geen satellietbeeld. Dat betekent dat het soms voorkomt dat er geen ‘vers’ satellietbeeld gemaakt kan worden en ervaring leert dat dit vaak op de meest ongelegen momenten voorkomt, zoals in juni en begin juli. Een groep ondernemers heeft nu samen met Wageningen Universiteit en Research het initiatief genomen om toch de landbouw van een stroom vers beeldmateriaal te voorzien. De bewolking wordt overwonnen door naast satellieten ook met drones te werken: Satellieten als het kan, drones als het moet.

De beeldmateriaal service BIOSCOPE gaat in 2017 een uitgebreide demonstratie uitvoeren in enkele regio’s. Telers maken dan gebruik van Akkerweb of Crop-R om voor de percelen het groeiseizoen lang beeldmateriaal te krijgen. BIOSCOPE is een initiatief van AeroVision, TerraSphere, Aurea Imaging, DACOM en Wageningen University and Research. Verder werken LIST (Luxemburg) en Gamaya (Zwitserland) mee.

www.projectbioscope.eu

 

Previous Article Koppelingen met RVO en bedrijfsmanagementsystemen
Next Article Akkerweb wenst je fijne kerstdagen en een precies 2017
Print
17131 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x