News

Akkerweb op het akkerbouwbedrijf van Wageningen UR, open teelten, Lelystad
Beheerder website
/ Categories: News

Akkerweb op het akkerbouwbedrijf van Wageningen UR, open teelten, Lelystad

We zijn benieuwd naar de ervaringen van gebruikers van Akkerweb. Ditmaal stellen we vijf vragen aan Jacob de Jong, Farm Manager van het akkerbouwbedrijf van WUR open teelten (voorheen PAGV) te Lelystad.

Wanneer zijn jullie gestart met Akkerweb?
Het WUR akkerbouwbedrijf in Lelystad is in 2016 gestart met Akkerweb.

Waarom zijn jullie gestart met Akkerweb?
De rol van WUR open teelten is om het bedrijfsleven, wetenschappelijke instellingen en overheden en daarmee land- en tuinbouwers nieuwe perspectieven voor duurzame land- en tuinbouw te bieden. Precisielandbouw is één van de thema’s die veel onderzoek behoeft. We waren dan ook erg benieuwd wat voor meerwaarde Akkerweb kon bieden. Dat sloot mooi aan bij de behoefte vanuit de ontwikkelaars om de Akkerweb applicaties te testen in de praktijk.

Welke applicaties van Akkerweb gebruik je?
Net zoals elke gebruiker zijn we gestart met het bouwplan. Dit is namelijk de basis in Akkerweb. Vanuit het bouwplan kan je vervolgens de gratis applicatie “Nemadecide” gebruiken of de bemonsterings applicatie om digitaal vrijwillige AM-bemonstering aan te vragen. We hebben naast de gratis applicaties ook de Phytophthora module aangeschaft, om ons te ondersteunen in de Phytophthora bestrijding.

Wat is de meerwaarde van Akkerweb voor WUR open teelten?

We hebben veel behoefte aan het centraal administreren van alle kenmerken van onze percelen. Hierin ondersteunt Akkerweb ons. Natte plekken, bodemziekten, locatie drainage, etc. zijn allemaal zaken die we direct opvraagbaar willen hebben. Akkerweb levert dit. Samen met Akkerweb hebben we de applicatie “perceelsdossier” ontwikkeld. Deze is nu in de testfase, maar kan straks ook breder worden uitgerold. Alle kenmerken van het perceel zijn dan direct opvraagbaar.

Wat zou je aan Akkerweb willen verbeteren?
Akkerweb heeft een duidelijk toegevoegde waarde voor de akkerbouwer! Het kost echter wel veel tijd om de diverse applicaties goed te laten draaien. Meer instructies zijn daarom van harte welkom. Zo kunnen we de mogelijkheden van Akkerweb zo efficiënt mogelijk inzetten.

Foto: Jacob de Jong, Farm Manager van het akkerbouwbedrijf van WUR open teelten (voorheen PAGV) te Lelystad
Previous Article NPPL en Akkerweb
Next Article Feedwedge en maaivenster uit Grip op Gras gepresenteerd op Europees grasland congres in Cork, Ierland
Print
1885 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x