News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 26544 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 37643 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 38405 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Akkerweb NemaDecide
Beheerder website
/ Categories: News

Akkerweb NemaDecide

NemaDecide geo heeft een update gehad. Het maken en vergelijken van bouwplan scenario’s is nu nog eenvoudiger geworden. Een aaltjesuitslag van Vincotte IsaCert of Eurofins kan vanuit Akkerweb rechtstreeks ingeladen worden in NemaDecide geo. Elke aaltjesuitslag kan ook eenvoudig zelf worden ingevoerd.

Met de uitslag van een AM intensieve bemonstering geeft NemaDecide aan wat de detectiekans is van een officiële bemonstering. En welke maatregelen een kleine besmetting zo snel mogelijk kunnen saneren. Aardappel als vanggewas bijvoorbeeld, of de keuze van een ras met een hoge resistentie. 

Wilt u weten wat een groenbemester doet met Pratylenchus penetrans of Meloidogyne chitwoodi? Met de teelt van 2020 in gedachten kan met behulp van NemaDecide voorgesorteerd worden door met de juiste groenbemester aaltjesschade te voorkomen. 

Met de plus versie van NemaDecide geo kunt u de aangemaakte bouwplan scenario’s delen met andere Akkerweb gebruikers om even te sparren. 

In het zetmeel aardappel gebied komen AM populaties voor die de resistentie van het huidige rassenpakket deels kunnen omzeilen. Is er een perceel met uitslagen van boven de 2000 aaltjes per 200ml grond? Met de bemonsteringsuitslagen kan de optimale strategie uitgestippeld worden om de schade te beperken. Kies bij een uitslag van bijvoorbeeld 6000 eieren per 200ml grond voor het ras Hypothetisch RV 20%. Welke dosering granulaat kan uit? En maakt aardappelopslag bestrijding het verschil?

Figuur 1 virulente AM Uitslag 3000 eieren/200ml grond. Hypothetische RV 10%. De toepassing van een halve dosering granulaat en wel (onderste lijn) of geen (bovenste lijn) bestrijding van aardappelopslag.
Previous Article Met BioScope heeft u meer inzicht in uw gewas
Next Article Piet Precies denkt niet zo zwart-wit
Print
19868 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x