News

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 3560 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 5893 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 6711 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Agri GBM
Beheerder website
/ Categories: Applications, Advisers

Agri GBM

Op basis van gedegen onderzoek en ervaring maken de Agrifirm specialisten een spuitplan voor de gewasbescherming op je bedrijf.

Agri GBM is een applicatie die bedoeld is voor de Agrifirm specialist.

Met focus op het verhogen van het rendement zal een uitgebreid advies worden opgesteld waarin je voorkeuren en keuzes voor middelen worden vastgelegd, uiteraard binnen de wettelijke eisen van de geldende spuit-etiketten.

Het spuitplan voor je bedrijf zal tijdens een persoonlijk gesprek worden opgesteld. De basis voor het spuitplan zijn de proeven die Agrifirm jaarlijks uitvoert en de ervaringen van voorgaande jaren. Deze gegevens worden verwerkt in het spuitplan. De omstandigheden in het veld bepalen uiteindelijk het definitieve advies, je adviseur zal je gedurende de teelt hierin ondersteunen.

Met het opstellen van een spuitplan voor je bedrijf heb je altijd tijdig de juiste middelen op locatie en kan je desgewenst kiezen voor een gespreide levering door Agrifirm.

Voor het verkrijgen van een Gewasbeschermingsplan op maat doorloop je de volgende stappen:
• Neem contact op met je Agrifirm specialist voor het maken van een afspraak. Ben je nog geen klant van Agrifirm? Neem dan contact op met de afdeling verkoopondersteuning: 088 – 488 12 10.
• Samen met jou wordt een spuitplan opgesteld. Hierbij zal de specialist je adviseren over het gebruik van specifieke middelen en recente ontwikkelingen. Wanneer je voorkeur hebt voor de inzet van bepaalde middelen dan zal dit in het plan worden opgenomen. Voorzien van praktische instructies en doseringen kan je op basis van de deze planning doelgericht werken.
• Op basis van het areaal en gewassen zal een planning voor gewasbeschermingsmiddelen op je bedrijf worden opgesteld. Hierin is duidelijk verwerkt welke middelen in welke periode geleverd worden. Uitgaande van de aanwezige voorraden kan je met de specialist afspraken maken over de levering van de gewasbeschermingsmiddelen.
• De adviseur ondersteunt je bij praktische vragen gedurende de teelt. Op basis van weersomstandigheden en de voortgang van de teelt ontvang je doorlopend advies over de uitvoering van het spuitplan. Regelmatig brengt de adviseur een bezoek aan het percelen om je inhoudelijk correct te kunnen adviseren.

 

 

Deze applicatie is geschikt voor:


 

Print
4350 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x