News

Adviesbericht Agrifirm bemestingsplan operationeel
Beheerder website
/ Categories: News

Adviesbericht Agrifirm bemestingsplan operationeel

Data delen is een belangrijk aandachtspunt in Akkerweb. Onder het motto "één keer invoeren, vaker gebruiken" wordt dit op diverse plaatsen toegepast. Zo werken verschillende modules en applicaties allemaal op basis van dezelfde bouwplangegevens. En bouwplangegevens kunnen ook geïmporteerd worden uit systemen van andere partijen zoals RVO, CropVision of Crop-R.

Een ander voorbeeld van data delen is dat Agrifirm het gewasbeschermingsplan vanuit de Agrifirm adviesmodule op Akkerweb digitaal naar het bedrijfsmanagementsysteem van de teler kan sturen. Voor dergelijke import- en exportfuncties werkt Akkerweb conform de AgroConnect standaarden.

Inmiddels kan vanuit een andere Agrifirm Adviesmodule ook een adviesbericht gemaakt worden. Met deze exportfunctie stuurt de Agrifirm adviseur het gehele bemestingsadvies digitaal naar het bedrijfsmanagementsysteem van zijn klant. Zo kan iedere teler dit bemestingsadvies als planning gebruiken in zijn eigen software. Begin 2018 is deze exportfunctie in de praktijk getest met echte bemestingsplannen en de data uitwisseling werkt goed. 

Deze adviesberichten vanuit Agrifirm adviesmodules kunnen nu gestuurd worden naar telers met een betaalde licentie van de softwareprogramma's Crop-R of CropVision. In de toekomst is uitbreiding naar pakketten van andere softwareleveranciers mogelijk.

Het principe van Akkerweb is en blijft dat de teler eigenaar is van de gegevens. Hij/zij bepaalt met wie ze worden gedeeld. Bij Akkerweb zijn je gegevens compromisloos veilig.

Previous Article Het wordt een mooi en precies 2018
Next Article Introductie Piet Precies
Print
2641 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x