Applications

Les applications sont actuellement disponibles uniquement en néerlandais

03 August 2016

Loofdoding

Loofdoding

Met de Loofdoding Applicatie van Akkerweb kan je taakkaarten maken voor het variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen. De Applicatie bied mogelijkheden om informatie over status en ruimtelijke variatie in de bovengrondse biomassa van het gewas door te vertalen in minimum effectieve doseringen. Daarbij moet je zelf in het invulscherm aangeven welk middel je wilt toepassen, wat specifieke gewascondities zijn, de spuitstrategie (1 of 2 bespuitingen) en het spuitvolume.

Vaak gebruikte maten (indices) voor hoeveelheid bovengrondse biomassa zijn NDVI of WDVI. Deze indices zijn een maat voor de hoeveelheid en activiteit van de bovengrondse biomassa. Hoe lager de index-waarde, hoe lager de dosering mag zijn. Kaarten van biomassa-indices kunnen verkregen worden via camera’s aan satellieten, dan wel via camera’s aan drones of sensoren op landbouwmachines.


In Akkerweb hebben we de mogelijkheid om biomassa-kaarten met lage resolutie (> 20 m, DMC satelliet) of hoge resolutie (< 10 m, Formosat2 of Spot6).

 

Deze applicatie is geschikt voor:


 

Print

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x