Nachrichten

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 26544 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 37643 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 38405 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Loofdoding 2
Beheerder website
/ Categories: Nachrichten

Loofdoding 2

Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online. 

De applicaties Herbicide 2, NBS3 en Loofdoding 2 staan "stand-alone" op Akkerweb. U kunt ze rechtstreeks openen - selecteer uw bedrijf en kies het veld dat moet worden behandeld. Toegang tot satellietbeelden of het uploaden van gegevens van drones is inbegrepen. 

Alle drie de applicaties delen informatie en componenten. Bijvoorbeeld: definieer uw VRA-apparaat en gebruik dit apparaat in alle drie de applicaties. Taakkaarten voor de nieuwste VRA-machines kunnen worden gegenereerd: tot 25 bij 25 cm definitie en een bereik van 0 - 100%. In plaats van direct de taakkaart te berekenen, kan eerst de applicatiekaart worden bekeken, de AB-lijn opnieuw worden gedefinieerd en de taakkaart opnieuw worden berekend. Alleen wanneer u de taakkaart download, moet een ha-prijs worden betaald.

De Loofdodings applicatie was in 2015 een van de eerste apps op Akkerweb. De applicatie heeft als input een Biomassakaart (NDVI of WDVI) nodig van het perceel vlak voor het moment van loofdoding. In vlakjes (grids) wordt dan de variatie in de bovengrondse biomassa getoond. Vervolgens vertaalt een webservice achter de Akkerweb interface de data door naar een minimum effectieve dosering per grid. Hoe meer het loof al gesleten is, hoe lager de dosering. De teler kan vervolgens nog een aantal specifieke opties kiezen in de loofdood app. Daarna kan hij de taakkaart downloaden en toepassen op zijn spuit.

Gebruik van taakkaarten geeft minder gebruik van loofdoodmiddel. Met de applicatie bespaart u tussen de 25 en 50% op de kosten van loofdoodmiddel, afhankelijk van de situatie en spuittechniek. Meer info, zie www.precisielandbouw.eu/dossiers.

Previous Article NIEUW: Zandzoeker applicatie
Next Article NBS-module brengt stikstofbijbemesting aardappelen in kaart
Print
38425 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x