Nachrichten

Piet Precies staat versteld

Beheerder website 0 360 Article rating: No rating
De vorige keer schreef ik dat ik stond te trappelen voor de voorjaarswerkzaamheden. Ik had het nog niet gezegd, of het was zover. Uitzonderlijk vroeg als je ’t mij vraagt! Ondertussen, en we schrijven eind februari, heb ik de wintertarwe al bemest en zitten de plantuien en vroege consumptieaardappelen er al in. Ik sta er versteld van!

Binnenkort: Vernieuwde VRA Bodemherbicide Applicatie

Beheerder website 0 989 Article rating: No rating
De VRA Bodemherbiciden Applicatie is ontwikkeld om een onkruidbestrijdingsmiddelen met werking via de bodem variabel te kunnen doseren binnen een perceel, op basis van perceelkaarten met de ruimtelijke variatie in bodemeigenschappen als organische-stofgehalte, lutumgehalte, grondsoort, maar ook het geteelde gewas.
RSS
12345678910Last
Hoe staat het met uw mestruimte 2018?
Beheerder website
/ Categories: Nachrichten

Hoe staat het met uw mestruimte 2018?

Kort voor de winter is een goed moment om compost of champost uit te rijden. Daarom is het juist nu interessant om te weten hoeveel mestruimte u nog heeft.

De specialisten van Agrifirm hebben dat precies in beeld, met applicatie Agri Mestruimte op Akkerweb. Hiermee kunnen ze in een handomdraai een overzicht maken, op basis van de gebruiksnormen en de meststoffen die u dit jaar heeft gebruikt. Met de technische kennis van onze specialisten kunnen we u daarbij tegelijkertijd adviseren hoe u de ruimte het meest effectief kunt vullen.

Verhelderend
Voor telers is het verhelderend om op deze manier de balans op te maken, zegt Specialist Fruitteelt Harmen Frens. ‘Tijdens het seizoen ben je als teler bezig met de optimale verzorging van je gewas. Het opvullen van de mestruimte is geen doel op zicht. Je stuurt door het jaar heen bij op basis van de behoefte van het gewas op het moment. Als je aan het eind nog ruimte, kun je die benutten voor de langere termijn, bijvoorbeeld door extra organische stof aan te voeren.’

Wilt u ook een helder beeld van uw mestruimte en de mogelijkheden deze optimaal te benutten? Neem contact op met uw specialist.

Previous Article Piet Precies blikt vooruit
Next Article De Phytophthora applicatie gaat op reis
Print
2186 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x