Nachrichten

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 3505 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 5809 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 6617 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
Grip op Gras
Beheerder website
/ Categories: Anwendungen, Erzeuger

Grip op Gras

Met Grip op Gras meer gras in koe en kuil!

Met Grip op Gras kan het tijdstip van maaien worden vastgesteld en kunnen tekorten of overschotten aan weidegras tijdig worden gesignaleerd. Basis van Grip op Gras is het wekelijks meten van de droge stofopbrengst van het grasland. In het veld worden grashoogtemetingen direct op de smartphone ingevoerd en via het Global Positioning System gekoppeld aan de percelen.

Grip op Gras tekent de droge stofopbrengsten in op een kaart en stelt de Feed Wedge op. Het gebruik van Grip op Gras is gratis.

 


Zo gebruik je Grip op Gras

  1. Download de applicatie Bouwplan
  2. Download de applicatie Grip op Gras
  3. Maak je bedrijf aan in de Bouwplan applicatie
  4. Koppel de Grip op Gras applicatie met de Bouwplan applicatie
  5. Deel de gegevens met bijvoorbeeld een adviseur
  6. Voer de metingen in via de computer of smartphone
  7. Je kunt nu de management informatie aflezen via Kaart, Maaivenster of de Feedwedge

 

Akkerweb - data delen

Je kunt zeer eenvoudig data delen met een derde persoon via Akkerweb. Hiervoor moet je eerst een connectie maken met diegene. Wanneer deze persoon het connectie verzoek heeft geaccepteerd kan je met hem/haar data gaan delen. Het delen is mogelijk bij verschillende applicaties van Akkerweb, door bovenin op de deelknop te klikken. Je kunt hierbij aangeven of diegene het gedeelde bestand ook mag bewerken of alleen bekijken en hoe lang dit mag.

Print
7090 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x