Nachrichten

TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie

Beheerder website 0 26544 Article rating: No rating
Na de start van het project Trijntje medio juni 2018, gaat het project op basis van verkregen wensen en eisen van toekomstige gebruikers op weg naar het ontwikkelen van een applicatie t.b.v. het krijgen van inzichten in het waterbergend vermogen van akkerbouwpercelen op de Groninger klei. In het vroege voorjaar van 2019 was het tijd voor een eerste tussenstation; de eerste conceptversie werd gepresenteerd aan de deelnemende telers.

Piet Precies heeft een schone taak

Beheerder website 0 37643 Article rating: 3.0
Ik ben precisieboer, maar dat hadden jullie natuurlijk allang door. Alles moet nauwkeurig gebeuren. Nou ja, alles… Mijn vrouw zou ook graag willen dat ik een interne taakkaart had voor opruimen: vieze kleren in de wasmand in de badkamer, boeken in de kast in de huiskamer, pindakaas na gebruik in de onderste lade in de keuken.

Loofdoding 2

Beheerder website 0 38405 Article rating: No rating
Met de Loofdoding 2 applicatie kunt u taakkaarten voor variabel doseren van loofdoodmiddelen in aardappelen maken. Binnenkort zijn alle VRA-applicaties op Akkerweb geüpgraded. Laatste in rij is de Loofdoding applicatie. Over ca. twee weken staat de nieuwe versie online.
RSS
12345678910Last
De Phytophthora applicatie op reis naar Canada
Beheerder website
/ Categories: Nachrichten

De Phytophthora applicatie op reis naar Canada

Aardappels afkomstig van Prince Edward Island (PEI), Canada, zijn beroemd vanwege hun smaak en kwaliteit. Het gematigde, vochtige klimaat is, net als in Nederland, ideaal voor de productie van aardappels. Toch kent de aardappelteelt ook daar zijn problemen, o.a. Phytophthora.

Tijdens een werkbezoek van de Prince Edward Island Potato Board aan Nederland is het plan ontstaan de Akkerweb Phytophthora applicatie te testen op Prince Edward Island. De beheerders van de Phytophthora applicatie zijn afgelopen winter daarom wederom op cursus geweest om de taal, de lokale middelenlijst en het lokale weer machtig te worden.

Binnenkort volgt nog een korte cursus waarna een klein aantal telers en begeleiders/onderzoekers van de PEI Potato board in de praktijk met de applicatie aan de slag gaan. Wederom een nieuw avontuur in een belangrijke aardappelregio, wij hebben er zin in!
 
PEI potato board: https://www.peipotato.org/home
Previous Article TRIJNTJE passeert eerste station: eerste conceptversie
Print
38033 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x